sport

Montoya: Alonso i Vettel nisu zaboravili voziti

Fernando Alonso, Sebastian Vettel; izvor: Red Bull media

Iako je Mercedes trenutno vodeća momčad u prvenstvu, Juan Pablo Montoya kaže da se malo toga promijenilo u Formuli 1. 38-godišnji Kolumbijac gledao je posljednju utrku za VN Kine za koju je rekao da nije bila pretjerano zanimljiva.

“Gledao sam 5 krugova i onda ugasio TV. To nema veze s promjenom pravila. Formula 1 je uvijek bila tehnički vrlo napredna. Kao vozač, ovisite o bolidu kojeg vozite. Mislite li stvarno da su Alonso i Vettel zaboravili voziti? Jednostavno su loše sreće svi koji nisu u Mercedesu. A to se neće puno promijeniti ove godine”, rekao je bivši vozač Williamsa i McLarena za Auto Motor und Sport.

Osim toga, Kolumbijac je prije nekoliko dana oštro kritizirao DRS sustav u Formuli 1 rekavši da je pretjecanje vozača ispred sebe isključivo zbog otvorenog zadnjeg krila ‘ravno fotošopiranju Picassa’.

“Kao vozaču mi se to ne sviđa jer čini pretjecanja prelaganim. Samo trebate doći unutar sekunde iza vozača kojeg pratite, pritisnuti tipku za DRS i proći ga. Za publiku je to odlično. Što želite u sportu? Dobar show, a DRS poboljšava show, to nije upitno.”

Izvor: GP1.hr