sport

Newey: Renault ide u dobrom smjeru

Red Bullov tehnički direktor, Adrian Newey pohvalio je napredak Renaulta i izjavio da je vrlo zadovoljan potencijalom koji ima novi RB13 za 2017.

Newey se slaže da će povećanje downforcea pružati i veći grip. Kaže kako će to uvelike utjecati i na pogonske jedinice jer će vozači više vremena koristiti pun gas.

”Sigurno je da će snaga pogonske jedinice igrati veću ulogu jer ćemo imati puno više gripa. Što znači da će postotak punog gasa po krugu biti znatno veći.”

”Mislim da je Renault trenutno na dobrom putu što se tiče razvoja. Prije dvije godine imali smo situaciju kada preko zime nisu napravili nikakav napredak. Zapravo napravili su korak nazad u odnosu na prvu godinu s novim hibridnim pogonskim jedinicama. Radili su jako puno tijekom zimske stanke. Vidio sam njihove brojke za ovu godinu, napravili su veliki korak naprijed. Ali kao uvijek ne znamo koliko su napredovali naši konkurenti, tako da je besmisleno donositi bilo kakve usporedbe u ovom trenutku,” rekao je Newey.

Međutim, i dva mjeseca prije početka nove sezone Formule 1, Newey tvrdi da je iznimno zadovoljan s trenutnim razvojem novog bolida RB13.

”Drago mi je što mogu potvrditi da smo uspješno prošli crash test prednjeg nosa bolida, to je najranije što smo ikada uspjeli. Inače je to uvijek panika u zadnji trenutak. Dizajn bolida je gotov, i sada nam preostaje posao u tvornici gdje se radi punom parom,” dodao je Adrian.

Izvor: GP1.hr