sport

Nico Rosberg odlazi u mirovinu!

Svjetski prvak u Formuli 1, Nico Rosberg, odlazi u mirovinu te se neće utrkivati iduće godine u vrhu svjetskog motosporta.

Nijemac je na posljednjoj utrci sezone osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, a u govoru na gala večeri dodjele FIA-inih nagrada u Beču, Rosberg je šokantno najavio povlačenje iz Formule 1.

“Želim iskoristiti ovu priliku i objaviti da sam odlučio završiti svoju karijeru u Formuli 1,” rekao je Rosberg.

“Teško je objasniti. Od kada sam počeo kao šestogodišnjak, imao sam jasan san, a to je postati svjetski prvak u Formuli 1. Sada sam to ostvario. Sve sam to ostvario nakon 25 godina utrkivanja uz pomoć svih oko mene. Uz pomoć navijača i uz pomoć moje momčadi, obitelji i prijatelja, uspio sam u svojoj želji ove godine. Bilo je to nevjerojatno iskustvo za mene koje ću zauvijek pamtiti. U isto vrijeme je to bilo i jako, jako teško jer protekle dvije godine sam gubio od Lewisa i to su bili ekstremno teški trenuci za mene. Oni su mi dali motivaciju na način da nisam niti znao da mogu uzvratiti i ostvariti svoj san,” dodao je.

Šef momčadi, Toto Wolff, pozdravio je “hrabru” odluku Rosberga i dodao kako njemačka momčad neće žuriti s odlukom.

“Za momčad je ovo neočekivano, ali isto tako i uzbudljivo. Idemo u novu eru i mjesto u Mercedesu je upražnjeno za nadolazeće sezone. Uzet ćemo sve potrebno vrijeme kako bi razmotrili svoje opcije i pronašli pravi put za budućnost,” rekao je Austrijanac.

Izvor: GP1.hr