Vijesti

Nova obitelj Volvo Drive-E motora

Nova obitelj Volvo Drive-E dvolitrenih četverocilindričnih motora svojim korisnicima nudi vrhunske vozne mogućnosti uz razmjerno nisku emisiju ugljičnog dioksida. Volvo S60 T6 s 306 KS i novim osmerobrzinskim automatskim mjenjačem prvi je automobil u segmentu koji nudi preko dvije konjske snage po gramu emisije ugljičnog dioksida, dok je D4 sa 181 KS i ručnim mjenjačem prvi dizelski model ove razine snage u premium D segmentu koji emitira manje od 100 g/km CO2.

“Tijekom razvoja naših Drive-E motora obećali smo postići potpuno novu dimenziju užitka u vožnji a da ne žrtvujemo učinkovitost vožnje. Službeni europski NEDC test potvrdio je da smo nadmašili naše konkurente kada je u pitanju omjer snage i emisije ugljičnog dioksida.”, ponosno je izjavio Derek Crabb, dopredsjednik odjela za razvoj motora pri Volvo Car grupaciji.

Drive-E motori već su u startu spremni za elektrifikaciju. Zbog kompaktnih mjera četverocilindričnog motora moguća je jednostavna ugradnja električnog motora u samom motornom prostoru. Baterijsko pakiranje može se smjestiti u sredinu automobila.

“Uspjeh kojeg je postigao naš Volvo V60 Plug-in Hybrid pokazuje da ne postoji kontradikcija između užitka u vožnji i niskih emisija. Već smo potvrdili da će potpuno novi XC90 biti predstavljen sljedeće godine, a benzinski plug-in hybrid će činiti vrh ponude motora. Prvi Volvo automobil iz 1927. godine pokretao je dvolitreni četverocilindrični motor, tako da se može reći da naši novi Drive-E motori ostaju vjerni tradiciji.”, zaključuje Derek Crabb.

Tags: /