Vijesti

Novi Citroën C4 PICASSO na hrvatskom tržištu

Citroën prelazi u novo razdoblje dinamičnog razvoja svojih proizvoda i hrvatskom tržištu otkriva novi C4 PICASSO koji se u Francuskoj počeo prodavati u lipnju 2013.

Kao dokaz krilatice Créative Technologie marke CITROËN, Technospace obilježava dolazak novog doba zbog:
– upadljivog i izražajnog dizajna te dinamičnih linija i tehnološki naprednih svjetala upotpunjenih stražnjim svjetlima s 3D efektom nadahnutima posljednjim konceptnim vozilima Marke.
– unutrašnjosti pročišćenih linija i s mnogo svjetlosti te materijalima koji pridonose znatnom skoku u kvaliteti. Novi model Citroën C4 PICASSO nudi putovanje kao u prvoj klasi sa sjedalom Relax s produžetkom za podizanje nogu.
– tehnologije u službi udobnosti među kojom je upravljačko sučelje osjetljivo na dodir sa širokim ekranom velike razlučivosti od 12’’. Tu su i neke druge inovacije koje vožnju čine opuštenom i jednostavnom, npr. sustav Vision 360, sustav za pomoć pri parkiranju Park Assist ili, pak, aktivni regulator brzine i aktivni sigurnosni pojasevi.

Utemeljen na novoj platformi grupe PSA Peugeot Citroën EMP2 (Efficient Modular Platform 2), novi Citroën C4 PICASSO također je znak istinskoga generacijskog skoka zahvaljujući:
– novim dimenzijama koje spajaju kompaktnost (duljina 4,43 m, širina 1,83 m, visina 1,61 m), referentnu prostranost te rekordni obujam prtljažnika (537 l VDA).
– masi smanjenoj za 140 kg u odnosu na prethodnu generaciju u kombinaciji s unaprijeđenom aerodinamičnošću (SCx iznosi 0,71) i paletom motora dorađenih da budu još učinkovitiji, osobito inačica s rekordno malim ispuštanjem CO2 od 98 g/km. Novi Citroën C4 PICASSO bit će usto prvi model Marke u koji će se ugrađivati motor BlueHDi, koji zadovoljava norme o zaštiti okoliša Euro 6 i ima modul SCR (selektivna katalitička redukcija).
– novoj ravnoteži između udobnosti i upravljivosti postignutoj električnim servoupravljačem i optimiranim ovjesom, koja mu daje okretnost i lakoću upravljanja u svim situacijama.