Vijesti

Novi Citroën Jumper

Citroën Jumper, do sada prodan u 800.000 primjeraka, od puštanja na tržište, mijenja se i ulazi u novo doba.

Novi Citroën Jumper osmišljen je uz cjelokupno znanje i umijeće marke Citroën, u službi game lakih gospodarskih vozila koja je, s četiri različita vozila koja se nadopunjuju, među najvećim na tržištu: Nemo, Berlingo, Jumpy i Jumper.

Novi Citroën JUMPER posve se uklapa u tu gamu i to:

  • iznimno suvremenim izgledom podređenim uporabi, s prednjim dijelom koji odražava dinamičnost i robusnost zahvaljujući novim dnevnim LED svjetlima, poklopcu motora istaknutih linija i odbojniku. Stil novog modela Citroën JUMPER ide ukorak s vremenom i identitetom Marke, ali konstrukcija i ergonomija su te koje olakšavaju uporabu, zajedno s tovarnim prostorom, zahvaljujući iznimnoj iskoristivosti obujma u usporedbi s vanjskim dimenzijama. S obzirom na širinu tovarnog prostora između unutarnjih blatobrana od 1,42 m i korisnoj širini od 1,87 m, novi Citroën Jumper najbolje je vozilo svoje kategorije.
  • iznimnom udobnošću, nudeći vozaču optimalno sjedalo s promjenjivom amortizacijom, naslonima za ruke i namještanjem u leđnom dijelu te boravak u vozilu koji olakšavaju ručica mjenjača na armaturnoj ploči i pisaći stolić prilagodljive visine. Novi Citroën Jumper također je opremljen s Connecting Box (komplet za telefoniranje slobodnih ruku Bluetooth i USB utičnica) ali i 5-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, koji podržava nove navigacijske funkcije i funkciju kamere za vožnju unatrag.
  • tehnologijama za veću sigurnost poput inteligentnog sustava prianjanja, sustava za nadzor brzine na nizbrdici (Hill Descent Control), programabilnog regulatora i limitatora brzine, sustava za upozoravanje o nenamjernom prelaženju crte i sustava za otkrivanje nedovoljnog tlaka u gumama za bezbrižniju svakodnevnu vožnju.
  •  kvalitetom u svakoj situaciji i ograničenim troškovima, s više od četiri milijuna prijeđenih kilometara na testiranju za još veću pouzdanost. Troškovi uporabe novog modela Citroën Jumper smanjeni su jer je potrošnja goriva manja za 15 % u usporedbi s prethodnom generacijom kod određenih verzija.

U ponudi na hrvatskom tržištu je Citroën Jumper Kombi s dvije razine opremljenosti: Kombi i Kombi Loisirs s dizelskim motorima HDi 110, 130 i 150 BVM6. U ponudi je također Citroën Jumper Šasija i Sanduk s dizelskim motorima HDi 130, 150 i 180 BVM6 te dužinama L3 i L4.

Najprodavanija izvedba na hrvatskom tržištu je Citroën Jumper Furgon koji je u ponudi s dizelskim motorima HDi 110, 130, 150 i 180 i ručnim mjenjačem sa šest brzina. U ponudi su dvije razine opremljenosti: Furgon i Furgon Nivo2. Razina opremljenosti Furgon već u serijskoj opremi ima ABS+AFU, daljinsko centralno zaključavanje, desna bočna klizna vrata, električne podizače prednjih stakala, ESP+LAC+ASR+pomoć pri pokretanju na kosini, sjedalo vozača podesivo po visini, upravljač podesiv po dubini, zračni jastuk za vozača i dr.

Razina opremljenosti Furgon Nivo2 ima u serijskoj opremi kao i oprema Furgon + električne grijane retrovizore, klima uređaj, radio CD MP3 + BlueTooth + ekran osjetljiv na dodir, regulator brzine (uz motor HDi 180), regulator/limitator brzine (uz motore HDi 110, 130 i 150) i dr.