sport

Novi Ferrarijev šef je začuđujuće tih

Marco Mattiaci, Ferrari media

Iako je šef najpoznatijeg tima Formule 1, Marco Mattiacci vrlo je tih. Uoči VN Kine prošlog mjeseca, Stefano Domenicali napustio je Ferrari a predsjednik Luca di Montezemolo imenovao je 44-godišnjeg Talijana njegovim nasljednikom. Mattiaccijevo iskustvo u utrkama skoro je nikakvo, ali unatoč tome, timska pres konferencija u Barceloni prošlog vikenda bila je bizarna, izvještava Speed Weekov Mathias Brunner. On tvrdi da je di Montezemolo govorio uobičajeno dok je Mattiacci sjedio pokraj njega u potpunoj tišini.

“Osim kratke poruke na Ferrarijevoj web stranici i konferenciji za novinare u Kini, bivši voditelj odjela Ferrari North America bio je tih.”

Ekipa iz Maranella je poručila da Mattiacci ‘nastavlja sa zadatkom analize i ocjene tima i njihovih metoda rada’. Ali Leo Turini, autoritativan dopisnik i pouzdan izvor za Ferrari, napominje da je Mattiacci na mjestu šefa Ferrarija već mjesec dana.

“Tijekom tog vremena on skoro nikada nije javno otvorio svoja usta. Sada se svi slažemo da Ferrari treba djela a ne riječi, ali barem na kraju trkaćeg vikenda šef ponudi svoju verziju događaja. Cesare Fiorio je to činio, Jean Todt, Stefano Domenicali. Mattiaccijeva tišina je zaglušujuća”, rekao je Turini.

Montezemolo, međutim, podržava Mattiaccija.

“Kada je došao, Todt je bio mnogo kritiziran jer nije ništa znao o Formuli 1 ali onda je učinio odličan posao. Siguran sam da će Mattiacci odraditi dobar posao.”

Izvor: GP1.hr