sport

Novi motori zainteresirali BMW i Ford

By Marko Rakić

BMW Sauber F1 Team

Iako novi motori nisu izazvali oduševljenje kod gledatelja, zainteresirali su mnoge automobilske kompanije. Špekulira se da su to dva proizvođača koji su u povijesti Formule 1 bili iznimno uspješni, Ford i BMW. Giancarlo Minardi je na svom web siteu napisao kako misli da bi se njemački gigant mogao vratiti već 2015.

“Ako se interes firmi kao što su BMW potvrdi, to će biti odgovor na tehnološki izbor te će pokazati da Formula 1 je i da će još uvijek biti vrh natjecanja u Motorsportu. Dolazak novog proizvođača iz Njemačke je s tehničke i ekonomske strane dolazak svježeg zraka, a također bi pomogli i onima koji su u problemima.”

U magazinu Racecar Enginering pak piše da bi Ford mogao nazad u Formulu 1 kao dobavljač za jednu od dvije momčadi koje se spremaju ući u Formulu 1 sljedeće godine. Gene Hass, vlasnik tima u NASCAR-u, imao je želju još 2010. ući u Formulu 1, kada mu nije uspjelo, no sada njegova ideja izgleda vrlo ostvarivo.

“Hass Automation bi mogao koristiti potpuno nove Ford-Cosworth motore”, piše u magazinu. “Engleska firma je otvorila ured u Detroitu i razvila motor za sezonu 2014., no nije ga htjela staviti u proizvodnju bez partnerstva s originalnim proizvođačem dijelova.”

Izvor: GP1.hr