sport

Novi peh za Kodrića

Martin Kodrić

Jedini hrvatski predstavnik u seriji Formula Renault 2.0 ALPS ponovno nije imao ni najmanje sreće, pa će prvu utrku u austrijskom Spielbergu brzo zaboraviti.

Martin Kodrić startao je s osme pozicije nakon odličnog nastupa u kvalifikacijama, a iz četvrtog će reda krenuti i u nedjeljnu utrku. Ovu subotnju dobro je započeo, uspio napredovati za dvije pozicije u prvom krugu, prije nego je njegova utrka brzo završila.

“U posljednjem sam zavoju napravio grešku, otišao preširoko i dok sam se vratio na stazu već me nekoliko bolida prestiglo. A već na izlasku iz prvog zavoja u sljedećem krugu, dva bolida su se sudarila točno ispred mene. Nisam ih mogao nikako izbjeći, slomili su mi prednji lijevi kraj bolida i morao sam odustati”, rekao je Kodrić poslije utrke. “Nije mi nitko drugi kriv. Ljut sam na sebe jer sam mogao sve to izbjeći da nisam napravio onu grešku u posljednjem zavoju prije toga.”

Kodrić je tako utrku završio već u drugom krugu, pa je u civilu vidio prvi poraz Nycka de Vriesa. Nakon četiri uzastopne pobjede u prve četiri utrke, Nizozemac je u Austriji ostao na trećem mjestu. Utjehu mu pruža pogled na ukupni poredak jer je povećao prednost ispred Simona Gacheta (11. nakon starta s 24. mjesta) na 59 bodova.

Samo bod iza Gacheta u ukupnom poretku je i de Vriesov momčadski kolega iz Koiranen GP-a. Britanac George Russell drugim je mjestom na Red Bull Ringu došao do svojeg najboljeg rezultata sezone.

A do prve pobjede u karijeri došao je 16-godišnji Matevos Isaakjan. Rus nije imao pravo nastupa na prvoj postaji sezone u Imoli jer još nije imao 16 godina. No već u Francuskoj uzeo je drugo mjesto, a u Austriji dočekao i svoju prvu pobjedu za skok na četvrto mjesto u ukupnom poretku. Isaakjan zaostaje 72 boda za de Vriesom.

Naš Martin Kodrić u ukupnom je poretku na 14. mjestu s 11 bodova. Odustajanje u Spielbergu prekinulo je njegov niz napretka iz utrke u utrku – od 27. i 16. mjesta u Imoli, preko 12. i 5. mjesta u Pauu, sve do odustajanja u subotu.

Priliku za povratak u pravi ritam imat će u nedjelju u 13 sati, kad se na Red Bull Ringu vozi druga utrka.

Izvor: GP1.hr