Vijesti

Novi SEAT Leon ST

Novi SEAT Leon ST kombinira prepoznatljiv dizajn i sportska svojstva srodnih modela s iznimnom praktičnošću.

“Više nije potrebno birati između sportskog i praktičnog. Novi Leon ST nudi oboje. Svojim sportskim izgledom, iznenađujućom praktičnošću i najmodernijom tehnologijom Leon ST postavlja novi standard u klasi kompaktnih karavana – i to po vrlo prihvatljivoj cijeni. Kao i već vrlo uspješni Leon i Leon SC, novi ST je savršeni predstavnik vrijednosti marke SEAT.”, rekao je Jürgen Stackmann, predsjednik i generalni direktor tvrtke SEAT S.A.

Uz naglašeni sportski izgled, iznimna učinkovitost također je bila vrlo visoko na popisu prioriteta tijekom dizajniranja SEAT Leona ST. TDI i TSI motori niske potrošnje s obujmom od 1,2 do 2 litre i snagom od 63 kW (86 KS) do 135 kW (184 KS) imaju izravno ubrizgavanje i turbo punjač.

U osnovnoj verziji Leon ST teži samo 1,233 kilograma, što ga čini samo 45 kilograma težim od modela Leon s 5 vrata i ujedno najlakšim karavanom u svojoj klasi. Unatoč tome, ST nudi mnoštvo funkcionalne opreme koja znatno olakšava praktičnost svakodnevne upotrebe. Nasloni stražnjih sjedala vrlo se lako preklapaju iz prtljažnika, dok dvostruko dno prtljažnika olakšava održavanje reda i čini utovar i istovar lakšima. Naslon sjedala suvozača može se preklopiti kako bi se smjestili iznimno dugi predmeti.

Novitet u sustavima pomoći vozaču za SEAT Leon je Adaptive Cruise Control ACC. Sustav, koji se temelji na radaru, održava navedenu brzinu i unaprijed postavljeni razmak, automatski ubrzavajući i smanjujući brzinu u vožnji. Brzinu je moguće postaviti unutar raspona od 30 do 160 km/h.

Tags: /