Vijesti

Novi TT RS Coupé i TT RS Roadster

Audi TT RSNovi Audi TT RS Coupé i TT RS Roadster premijerno su svijetu pokazani na nedavno održanom sajmu automobila u Pekingu.

“Novi aluminijski peterocilindrični motor razvija 400 KS, što je 60 KS više u odnosu na prethodnika. Zajedno s quattro pogonom, osigurava sportski užitak u vožnji uz maksimalno držanje podloge. Audi će po prvi put za stražnja svjetla koristiti Matrix OLED tehnologiju.”, izjavio je Dr.-Ing. Stefan Knirsch, član upravnog odbora kompanije Audi zadužen za tehnički razvoj.

Žiri međunarodnih automobilskih novinara proglasio je šesti puta u nizu Audijev 2.5 TFSI motor ”Motorom godine”. Audi je sada u svim aspektima dodatno unaprijedio ovaj peterocilindrični motor – uz mjere olakšanja konstrukcije, smanjenjem unutrašnjeg trenja i povećanjem snage. Kao rezultat, ovaj turbo motor ima 17 % veće performanse uz nepromijenjenu zapreminu od 2.480 cm3. Sa snagom od 294 kW (400 KS) snažniji je nego ikada prije. Maksimalni okretni moment od 480 Nm dostupan je između 1.700 i 5.850 okr/min. Osigurava fantastičnu snagu povlačenja koja je popraćena nepogrešivim zvukom. Cilindri, oni postavljeni odmah jedan uz drugoga i oni daleko jedan od drugoga, aktiviraju se naizmjence. To sa sobom donosi poseban ritam. Model TT RS Coupé ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi, a Roadster za 3,9 sekundi – što odgovara razini jednog super-automobila. Audi je maksimalnu brzinu ograničio na 250 km/h ili, uz doplatu, na 280 km/h.

Tags: /