sport

Organizatori VN Španjolske žele promjenu imena

Mercedes Spanjolska start; Izvor: Mercedes media

Organizatori VN Španjolske žele službenu promjenu imena utrke Formule 1. Circuit de Catalunya, kao mjesto gdje se svake godine održava VN u Španjolskoj od njene izgradnje 1991., prošle godine službeno je preimenovana u Circuit de Barcelona Catalunya zbog sponzorskog ugovora s gradskim vijećem Barcelone. Šef staze Salvador Servia je za Catalunya Radio rekao da želi promijeniti ime utrke u VN Barcelone.

“Očigledno, kada kažemo da bi događaj mogli nazvati VN Barcelone, to je zato što nam Barcelona kao brend bitno pomaže u prodaji i predstavljanu širom svijeta, više nego što je to slučaj s aktualnim imenom”, rekao je Servia.

Trenutni ugovor između FIA-e i VN Španjolske u ovoj formi ističe u 2016.

Osim toga, potvrđeno je da će Danny Sullivan biti FIA-in vozač-sudac na VN Španjolske ovog vikenda. Amerikanac je debitirao u Formuli 1 1983. s Tyrrellom. Nakon jedne sezone u Formuli 1 karijeru je nastavio u IndyCaru od kojega se oprostio 1995. godine. Sullivan je 5 puta do sada bio u ulozi vozača-suca na utrkama Formule 1, zadnji puta na VN Italije u rujnu prošle godine.

Izvor: GP1.hr