Vijesti

ORYX Grupa i UNICEF: sigurnost u vožnji i bolji uvjeti za svu djecu

Donacijom ORYX Grupe vrijednom 10.000 kuna, za UNICEF-ove programe za najranjiviju djecu u Hrvatskoj, obilježena je prva godina uspješne suradnje dvaju partnera. Donaciju je na zajedničkom događanju održanom 23. rujna 2013. godine, na Centru za sigurnu vožnju ORYX Grupe, Đurđici Ivković, v.d. predstojnici Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, uručio Ivan Zubak, predsjednik Uprave ORYX Grupe. Uručenju donacije prisustvovala je i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić.

Donacija je prikupljena od prodaje naljepnica za automobil kojima se komunicira sigurnost djece u prometu. Cilj partnerstva ORYX Grupe i UNICEF-a je podizanje razine svijesti o važnosti sigurnosti djece u prometu te prikupljanje sredstava za najranjivije skupine djece: djecu koja žive u izoliranim područjima, djecu koja dolaze iz obitelji slabijeg ekonomskog statusa te djecu s teškoćama u razvoju.

Također, treba napomenuti da su, osim donacije ORYX Grupe, članovi ORYX Asistencije donirali svojim dobrovoljnim uplatama još 8.381 kn.

“Ovdje nikako nije i ne smije biti riječ o novcu već o činjenici da smo kroz svoje aktivnosti u posljednjih godinu dana uspjeli pridobiti gotovo 2.000 korisnika naših usluga da se uključe u naš projekt podrške UNICEF-u. To svakako nije beznačajno i trudit ćemo se da u narednim godinama ta brojka bude još i veća.” – komentirao je suradnju Ivan Zubak, predsjednik Uprave ORYX Grupe.

ORYX Grupa od 2012. godine nosi status korporativnog prijatelja UNICEF-a te se kroz svoje kanale komunikacije i sa svim svojim zaposlenicima i klijentima uključila u UNICEF-ove akcije. Osim prikupljanja financijskih sredstava ORYX Grupa sudjeluje u radu UNICEF-a i kroz organizaciju posebnih događanja na ORYX Centru za sigurnu vožnju, a u program ORYX Autoškole uključen je i jedan obavezan nastavni sat o sigurnom prijevozu djece u vozilima. Uz to, ORYX donira i treninge sigurne vožnje te izrađuje različite edukativne materijale i sudjeluje u ostalim aktivnostima.

Tags: /