sport

Palmer očekuje bolji Renault u 2017.

Renaultov Jolyon Palmer izjavio je da očekuje bolji bolid za 2017. godinu. Francuska momčad se prošle sezone mučila na začelju grida te su tako osvojili samo tri boda i zauzeli deveto mjesto u poretku konstruktora.

Renault se tako odmah u 2016. okrenio razvoju bolida za ovu sezonu. Iako je momčad napustio Frederic Vasseur, Palmer je uvjeren da će francuska momčad napraviti veliki korak naprijed.

”Fred nas je napustio što je velika šteta, ali još uvijek imamo izvršnog direktora Cyrila Abiteboula i predsjednika Jeromea Strolla. Još uvijek smo u dobrim rukama i u neku ruku neke stvari su sada jednostavnije.”

”Atmosfera u momčadi je odlična i vjerujemo da ove sezone možemo nešto više napraviti. Prošle sezone bili smo ograničeni, uzrok tome bili su i problemi s Lotusom. Imamo odlične ljude u momčadi i vrlo smo uzbuđeni da vidimo kako će to izgledati ove sezone,” rekao je Jolyon.

Palmer je za svoju prvu sezonu u Formuli 1 rekao da je bila teža nego što je mogao zamisliti. Usprkos tome, GP2 prvak iz 2014. uvjeren je da će ovo biti bolja sezona za Renault.

”Ja sam vozač u tvorničkoj momčadi, i vjerujem da ćemo uspjeti. Iako prošle sezone to nisam pokazao, vjerujem da će rezultati doći. U boljoj smo poziciji nego prošle godine i radujem se početku nadolazeće sezone,” dodao je Britanac.

Izvor: GP1.hr