sport

Palmer ostaje u Renaultu 2017.

Jolyon Palmer osigurao je vozačko mjesto u Renaultu za sljedeću sezonu. Potvrđeno je na službenim stranicama Formule 1, prije VN Brazila, koja se vozi ovoga vikenda.

Britanac je svoj debi ostvario ove sezone u Australiji. Momčadski kolega biti će mu Nico Hulkenberg koji je napustio Force Indiju i potpisao za momčad iz Enstonea, kako je i nedavno potvrđeno.

Direktor Renault Sporting Racinga, Jerome Stoll, izjavio je kako je dobra forma Britanca zadnjih nekoliko utrka presudila u donošenju ove odluke. Britanac je svoje prve bodove u F1 osigurao na ovogodišnjoj VN Malezije.

”Oduševljeni smo ovom odlukom o zadržavanju Palmera i iduće sezone,” rekao je Stoll.

”Jolyon je pokazao veliku želju za napretkom cijelokupne momčadi, impresionirao nas je svojim odličnim nastupima zadnjih nekoliko utrka.”

”Uvjereni smo da će kombinacija Jolyona i Nice Hulkenberga biti vrlo uspješna i kako će nas približiti našim ciljevima koje smo postavili za sljedeću sezonu.”

Stoll je isto tako zahvalio Kevinu Magnussenu, koji napušta momčad na kraju sezone.

”Zahvaljuemo Kevinu za sav njegov trud u 2016., odradio je odličan posao. Želimo mu sve najbolje u 2017. i daljnoj karijeri,” izjavio je Stoll.

Palmer je također rekao kako je proces učenja u Formuli 1 jako težak, te kako njegovi najbolji nastupi tek slijede.

”Presretan sam što ću se i sljedeće sezone utrkivati za momčad Renaulta u svojoj drugoj sezoni u F1. Jedva čekam nagraditi svoju ekipu za ukazano povjerenje svojim nastupima na stazi.”

”U Enstoneu vlada vrhunsko raspoloženje i entuzijazam za sljedeću sezonu, počašćen sam što sam dio ovoga,” rekao je Palmer.

Izvor: GP1.hr