sport

Perez: Sedmo mjesto najbolje što smo mogli

Sergio Perez završio je sedmi u utrci za VN Australije sa krugom zaostatka za najbržim i kaže kako je to najbolji rezultat koji je Force India mogla ostvariti u prvoj utrci.

“Sedmo mjesto je vjerojatno maksimum koji smo mogli postići. Zadovoljan sam rezultatom i ne vjerujem da smo išta mogli bolje napraviti,” rekao je Meksikanac i nastavio.

“Momčad je morala donijeti sve ispravne odluke kako bi postigli ovaj rezultat. Mislim da smo ih pobijedili zbog dobrih odluka momčadi sa strategijom i dobrog upravljanja gumama. Mislim da bi trebali biti ispred njih,” dodao je Perez govoreći o ostalim momčadima sredine poretka.

Perez se do svoje pozicije probio prestizanjima, dok strategija zaustavljanja u boksevima nije toliko utjecala na njegov napredak. Uspješno je prestigao Toro Rossov dvojac, Daniila Kvjata i Carlosa Sainza.

“Nije lako preticati. Kvjat mi je ostavio dovoljno prostora, ali osjećate se tako veliko. Kad je Kvjat bio iza mene, jednu sekundi brži, znao sam da me ne može prestići. Onda sam prestigao Sainza i utrka je postala jako dobra. Kada sam došao u čisti zrak, osjetio sam da sam u dobroj poziciji. Zabavno je voziti ove bolide. Možete jače pritiskati nego prije i svoje najbrže krugove sam postavio na samom kraju utrke,” objasnio je Perez.

Sveukupno, Meksikanac smatra da je sedmo mjesto dobar način otvaranja nove sezone.

“Nismo tamo gdje želimo biti u pogledu brzine, ali mislim da se može dosta stvari popraviti. Znamo da moramo poboljšati bolid i dolazi još performansi. Ovo je pozitivan start naše sezone i možemo biti sretni s time,” zaključio je.

Izvor: GP1.hr