sport

Pravilnici Formule 1 za 2021. bit će objavljeni u listopadu

Nakon brojnih rasprava za vrijeme Velike nagrade Kanade i sastanka koji je 13. lipnja održan u Parizu, postignut je konsenzus između čelnih ljudi sporta i šefova deset timova – nova pravila Formule 1, koja će stupiti na snagu od 2021. godine, bit će prezentirana u listopadu.

U glavnom gradu Francuske susreli su se predstavnici Svjetske automobilističke federacije, čelnici Formule 1, šefovi deset timova i tehnički direktori, predstavnici trenutno jedinog dobavljača guma i vozači – Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg i Alexander Wurz.

Glavni zaključak tog sastanka bio je sljedeći: Tehnički, sportski i financijski pravilnik Svjetskog prvenstva Formule 1 za sezonu 2021. i dalje, bit će definiran i prezentiran najkasnije do listopada 2019.

“Ključni sudionici FIA Svjetskog prvenstva Formule 1 smatraju da su ključni ciljevi, koji bi se budućim pravilima trebali realizirati, već definirani. U interesu sporta, dogovoreno je da će ishod pregovora biti najbolji ako se uzme još dodatno vrijeme za sređivanje detalja i konzultacije. Zbog toga će u narednim mjesecima biti održani dodatni sastanci, na kojima će sudjelovati svi spomenuti sudionici ovog sporta”, stoji u priopćenju.

Prema nekim izvorima, ipak nije sve išlo baš glatko. Posebno je Renault bio protiv odgode roka za donošenje pravila, najviše zbog bojazni da će dodatno vrijeme omogućiti “velikim” timovima da naknadno umanjuju promjene u pravilima.

Konsenzus je ipak postignut, a posebno značajna bila je prisutnost vozača, koji su već više puta izrazili želju da se poslušaju njihove želje, kako bi utrkivanje u budućnosti bilo bolje.

Izvor: GP1.hr