sport

Prost: Izbacite V6 i DRS

Četverostruki svjetski prvak Formule 1 i Renaultov ambasador, Alain Prost, kaže kako je impresioniran specifikacijama novih bolida za 2017. Međutim, dodaje kako bi se trebale napraviti još neke velike promjene u F1.

Francuz ističe da bi volio vidjeti bolide s puno većom snagom. Podsjeća kako su vozači u njegovo vrijeme sjedili u bolidima sa 1400 konjskih snaga iza svojih leđa.

”Mislim da trebamo još neke promjene u sportu zato što bi bolidi trebali imati više snage. Trebali bi imati motore koji su jednostavniji i jeftiniji, ali naravno sa električnim hibridima.”

”Sada ne mogu vjerovati kakve smo bolide vozili u turbo eri u osamdesetima. Nije bilo nikakvih zaštitnih barijera na stazi, bilo je stvarno ludo i nevjerojatno. Bilo je vrlo teško voziti te bolide. Kada sam nedavno vozio svoj stari Renault RE40 iz 1983., nisam mogao vjerovati što sam sve radio u tom bolidu. Bilo je to ludo vrijeme,” rekao je Prost.

Francuz isto tako predlaže da bi se trebala ukinuti ‘umjetna pomagala’ koja pomažu u pretjecanju kao što je DRS.

”Moramo izbaciti sva ta umjetna pomagala iz motorsporta. Ne volim pretjecanja pomoću DRS-a. Gledatelji znaju da to nije toliko teško, ako to nije neki poseban potez za koji se moraš vraški potruditi, u čemu je onda poanta. Sviđa mi se ovaj način u 2017. gdje DRS nema toliko veliki efekt i pretjecanja su malo teža,” dodao je Prost.

Izvor: GP1.hr