sport

Prost: Whiting duguje neke odgovore

Legenda Formule 1, Alain Prost, izjavio je kako mu odluke direktora utrke Charliea Whitinga na VN Meksika, nisu bile u potpunosti jasne i vjeruje kako nije bio dosljedan u donošenju svojih odluka.

“Ne osuđujem ni jednog od vozača, važno je samo postaviti pitanje ima li pravila ili nema,” zapitao se Francuz.

Red Bullov vozač Max Verstappen nakon utrke dobio je kaznu od 5 sekundi za kraćenje prvog zavoja. Kazna ga je koštala trećeg mjesta, te je deplasiran na četvrto mjesto.

Međutim, ranije u utrci, Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i Nico Rosberg oboje su sjekli prvi zavoj na istom mjestu kao i Verstappen, ali nisu dobili nikakve kazne. Mercedesov dvojac završio je na prvom i drugom mjestu, šesti put ove sezone.

“Na startu Lewis je napravio grešku, sjekao je prvi zavoj, stekao prednost, ali onda je izašao safety car i ta prednost je poništena. Važno je postaviti pitanje FIA-i i Charlieu Whitingu što bi se dogodilo s Lewisom Hamiltonom da safety car nije izašao.”

“Inače, svatko tko ne želi izgubiti prvo mjesto startajući s pole pozicije, jednostavno bi mogao presjeći zavoj. To je ozbiljan problem,” dodao je Prost.

Izvor: GP1.hr