sport

Raikkonen: Ferrari je puno bolje krenuo u novu sezonu

Finac Kimi Raikkonen, opisao je Ferrarijev ulazak u sezonu puno boljim i s manje komplikacija nego prošle godine.

Ferrari je vrlo dobro ušao u predsezonska testiranja u Barceloni gdje su u tri od četiri dana odradili preko sto krugova. Samo su posljednji dan odvezli manje od sto krugova, ali posljednji dan Pirelli je polijevao stazu vodom kako bi stvorili mokre uvjete na stazi. Kimi je isto tako dva dana ostvario najbrže vrijeme, u utorak i u četvrtak. Ferrari je kao najmekšu komponentu guma koristio soft, dok je Mercedes isprobao supersoft i ultrasoft.

”Mislim da je sve prošlo dobro i onako kako smo planirali. Uvijek želiš napraviti nešto više, ali napravili smo dobar posao u četiri dana. Uspoređujući s prošlom sezonom mislim da smo puno bolje krenuli u novu sezonu. Još uvijek imamo puno posla sljedeći tjedan,” rekao je Kimi.

Na pitanje o atmosferi u momčadi Ferrarija, Finac je rekao da je za sada sve pozitivno i da svi odrađuju dobar posao.

”Očito je da mediji pokušavaju stvoriti negativnu atmosferu i nervozu u momčadi, ali momčad se nije puno promijenila od prošle godine.”

”Uvijek je uzbudljivo krenuti u novu sezonu, i za sada krenuli smo odlično. Gdje ćemo završiti krajem sezone to ne znamo, ali vjerujemo u sebe,” dodao je Raikkonen.

Drugi predsezonski test u Barceloni počinje 7. ožujka.

Izvor: GP1.hr