sport

Raikkonen: Ferrari može ići još brže

Ferrarijev vozač, Kimi Raikkonen, upozorava rivale da novi SF70H može ići još brže. Finac je danas odvozio najbrži krug predsezonskog testiranja u Barceloni, 1:18,634 na supersoft gumama. Time je Raikkonen postao prvi i jedini vozač u 2017. koji je vozio ispod 1:19 na stazi Circuit de Catalunya.

Ferrari je na supersoftu bio brži od Mercedesa za koji tvrde da ne žele pokazati pravu brzinu svog W08.

”Naravno da možemo ići još brže, ali to nije svrha ovog testiranja. Cilj je probati odvoziti najbrže što možeš, ali postoji puno stvari koje poslije treba dobro proučiti kako bi kasnije znali što treba popraviti.”

”Danas je bio najbolji dan testiranja za nas. Rano je još za bilo kakve prognoze, nismo odradili još nijednu utrku. Pričekajmo prvu utrku, pa ćemo vidjeti gdje smo,” rekao je Kimi.

Raikkonen je danas imao problem s elektronikom i morao je zaustaviti svoj bolid, ali kaže kako je to jedini veći problem koji su imali u dva tjedna i da su ga brzo riješili.

”Bolid je odličan od prvog dana, nismo imali velikih problema. Mislim da je momčad napravila jako dobar posao preko zime, napravili su pouzdan bolid. U usporedbi s prošlogodišnjim bolidom ovaj je puno bolji,” dodao je Raikkonen.

Izvor: GP1.hr