sport

Raikkonen iznenađen šestim mjestom

By Vedran Kristić

Kimi Raikkonen, Ferrari media

Kimi Raikkonen je ugodno iznenađen šestim mjestom nakon svih problema s ponašanjem njegovog Ferrarija u kišnim uvjetima tijekom kvalifikacija. Finac je bio drugi u oba slobodna treninga održana u petak, te treći na zadnjem slobodnom treningu danas. Međutim, dobre nastupe nije uspio nastaviti i u kišnim uvjetima u kojima su prošle kvalifikacije. Kimi je rekao kako je ponašanje njegovog bolida bilo vrlo loše u kišnim uvjetima ali da njegov tim još uvijek ne zna zašto.

“Bilo je vrlo teško, iz nekog razloga u kišnim uvjetima jednostavno nije bilo gripa. Ne znam, moramo otkriti zašto je bilo tako. Iznenađen sam šestim mjestom ali gledajući cijeli vikend, imali smo dobar tempo, puno bolji nego prije iako još nisam zadovoljan, a ni bolid se ne ponaša onako kako ja želim. Nadamo se da ćemo imati neke nove dijelove za iduću utrku koji bi nam trebali pomoći.”

Očekivao je kako će se plasirati niže, tako da je ugodno iznenađen šestim mjestom.

“Mislim da je na intermedijima osjećaj bio malo normalniji, ali na gumama za mokro je bilo sve gore i gore. Napravio bih jedan krug i onda iznenada ostao bez gripa na oba kraja bolida, pogotovo straga. Bilo je vrlo nezgodno tako da sam iznenađen šestim mjestom. Očito nismo u idealnoj poziciji ali moglo je biti puno gore.”

Izvor: GP1.hr