sport

Raikkonen: Morat ćemo analizirati što se događalo s bolidom

Kimi Raikkonen tijekom utrke na VN Kine, često se žalio svojoj momčadi putem team radia kako gubi snagu. Kimi je utrku završio kao peti iza Red Bullovog dvojca, iako je u kvalifikacijama bio brži od Red Bulla. Međutim, Finac nije krivio momčad Ferrarija za propuštenu priliku u utrci.

”Nemam snage!”

”Što se dovraga događa? Nemam snage osim ako ne prebacim na K1,” vikao je Kimi na svoje inženjere putem team radia.

Snaga nije bila jedini problem za Kimija u utrci koji se mučio sa gumama, ali Finac je među posljednjima otišao u boks promijeniti gume. Ferrari je navodno rekao Raikkonenu nakon utrke rekao da je ostao na stazi do kraja da bi utrku završio na podiju. Finac tijekom utrke nije tako mislio već je htio što prije odraditi zaustavljanje u boksu i staviti novi set guma.

”Nismo imali neki specifičan problem. Bolid je bio odličan kada su gume bile svježe, ali sam često gubio prednji kraj. Na ovakvoj stazi to vam oduzima jako puno vremena po krugu.”

Na pitanje novinara mislili li da je Ferrari trebao ranije reagirati i pozvati ga u boks, nije htio upirati prstom i kriviti momčad.

”Mislim da smo mogli ostvariti i bolji rezultat, ali tako je kako je. Moramo analizirati i vidjeti što se dogodilo. Lako je biti pametan nakon utrke,” dodao je Kimi.

Izvor: GP1.hr