sport

Raikkonen razočaran tek četvrtim mjestom

Kimi Raikkonen kaže kako je razočaran što je uspio osvojiti tek četvrto mjesto na današnjoj utrci za VN Australije. Finac je ostao bez postolja dok je njegov momčadski kolega Sebastian Vettel donio pobjedu za Ferrari.

“Naravno, za cijelu momčad je odličan start pobijediti u utrci. S moje strane, nije idealno, ali imamo dobre temelje i imamo dobar paket,” rekao je ‘hladni’ Finac.

Raikkonen smatra kako je njegova utrka kompromitirana lošim kvalifikacijama. Ultrasoft gume je koristio u drugoj kvalifikacijskoj rundi pa je na njima morao i startati u utrku.

“Ovdje je sve oko kvalifikacija i starta. Teško je prestizati na ovoj stazi. Mučio sam se s tim gumama više nego u kvalifikacijama. Kada sam prešao na mekane, bilo je sve dobro.”

Finac je većinu utrke bio pod pratnjom Red Bullovog Maxa Verstappena. Ipak, Raikkonen smatra da nije bilo ozbiljnijeg pritiska.

“Nisam bio previše zabrinut zbog njega jer je teško proći s prosječnom brzinom kakvu su oni koristili. Mi smo morali raditi malo štednji goriva. Pretpostavljam da su svi morali. Onda sa prema kraju opet pritiskao. Nemam se tu što žaliti,” dodao je Raikkonen.

Baš kao što Verstappen nije ozbiljno zaprijetio Raikkonenu, tako ni Raikkonen nije uspio ozbiljnije prići trećeplasiranom Valtteriju Bottasu. Stoga se morao pomiriti s četvrtim mjestom.

“Razočaravajuće, ali sretan sam jer smo naučili puno stvari pa možemo sve to iskoristiti u idućoj utrci. Sretan sam jer znamo što radimo. Nije idealan start, ali barem su bodovi tu i četvrto mjesto nije potpuna katastrofa. U usporedbi s prošlim godinama, mislim da imamo snažne temelje na kojima možemo graditi. Samo moramo stvari staviti 100 posto na pravo mjesto i krenuti od tud. Bit će ovo duga godina i puno toga se može dogoditi,” zaključio je Raikkonen.

Izvor: GP1.hr