sport

Red Bull gubi strpljenje s Renaultom

By Vedran Kristić

Sebastian Vettel, Red Bull media

Iako se čini da su se četverostruki svjetski prvaci oporavili od katastrofalnih predsezonskih testova, osvajajući drugo mjesto u Australiji prije diskvalifikacije, te treće mjesto u Maleziji, Red Bullov savjetnik dr. Helmut Marko tvrdi da Renaultova pogonska jedinica ne radi onako kako su oni očekivali te da polako gube strpljenje. Tvrdi da je pred Renaultom još dug put, a mišljenja je da je napredak velika zasluga posebne grupe stručnjaka iz Red Bulla i Toro Rossa, koja je poslana u Renaultovo sjedište u Viryju.

“Ako se ne dogode osjetna poboljšanja u iduća dva ili tri mjeseca, definitivno ćemo razgovarati o alternativama”, rekao je za Bild Helmut Marko, bliski prijatelj Red Bullovog vlasnika Dietricha Mateschitza.

Dodao je da Red Bull radi na tome kako bi nadoknadili zaostatak od 80 konjskih snaga u odnosu na Mercedes, ali je priznao da je vjerojatniji scenarij da si Lewis Hamilton i Nico Rosberg međusobno uzimaju bodove.

“Mi sami ne možemo osnažiti motor. Ali možemo se nadati problemima između Rosberga i Hamiltona te ih tako proći.”

Red Bullov ugovor s Renaultom istječe na kraju 2016. Ako se Red Bull doista odluči promijeniti dobavljača motora, Honda, koja će od iduće godine opskrbljivati McLaren, čini se kako najbolja alternativa mada u tom ugovoru vjerojatno postoji klauzula koja ne bi dozvoljavala povezivanje Honde i Red Bulla.

Izvor: GP1.hr