sport

Red Bullova žalba odbijena

By Andrija Domitrović

Australian F1 Grand Prix - Practice

Nakon saslušanja u Parizu, žalba Red Bull Racinga na diskvalifikaciju Daniela Ricciarda iz VN Australije odbijena je te će Red Bull ostati bez bodova s prve utrke.

Ricciardo je VN Australije, svoju domaću utrku, završio kao drugi, no poslije utrke je diskvalificiran nakon što su suci utvrdili da je protok goriva kroz motor njegovog RB10 u više navrata bio veći od dozvoljenih 100 kg/h. Red Bull se odmah žalio na odluku uz argumentaciju da su koristili svoju opremu za mjerenje protoka goriva, s obzirom na nepouzdanost FIA-inog senzora.

Saslušanje o žalbi se održalo jučer, u ponedjeljak, a Međunarodni Žalbeni Sud je poslušao argumente momčadi iz Milton Keynesa. Predstavnici iz Mercedesa, McLarena, Lotusa, Williamsa i Force Indije su prisustvovali saslušanju.

Žalba je ispala neuspješna, a jutros je FIA potvrdila da je uzdržala odluku sudaca, odnosno diskvalifikaciju. Nadležno tijelo sporta je izdalo izjavu:

“Sud je, nakon što je saslušao strane i proučio njihove prijave, odlučio uzdržati odluku sudaca broj 56, kojom su odlučili isključiti bolid broj 3 iz rezultata Velike Nagrade Australije 2014.”

FIA će objaviti punu presudu tijekom ovog tjedna.

Izvor: GP1.hr