sport

Red Bullovi problemi sa senzorom se nastavljaju

By Vedran Kristić

Daniel Ricciardo, Red Bull media

Saga oko senzora za protok goriva se nastavlja i u Maleziji. Red Bull je potrošio preko 130.000 dolara za nove Gill senzore koje je odobrila FIA.

“Ne uzimamo ništa zdravo za gotovo pa smo odlučili kupiti nove senzore. Tako ćemo imati barem jedan koji radi ispravno”, rekao je izvor iz momčadi za The Times.

Prošlog tjedna su u Milton Keynes došli predstavnici FIA-e kako bi pregledali senzore za koje aktualni svjetski prvaci tvrde da su neispravni. Međutim, Auto Motor und Sport navodi da je tijekom prvog slobodnog treninga na Sepangu Ricciardov RB10 opet naišao na probleme oko senzora. Michael Schmidt je rekao da je sestrinska momčad Toro Rosso, koju također pogoni Renaultov motor, iskusila probleme oko očitanja vrijednosti iz senzora. Stoga je ekipa za drugi slobodni trening odlučila na Australčev bolid staviti novi senzor koji je koštao 26.000 dolara.

“Toliko o uštedi”, rekao je otvoreno Red Bullov Helmut Marko.

Najveća opasnost je mogućnost nove diskvalifikacije za austrijsku momčad. Horner nije siguran što će ovog puta odlučiti ako ih FIA zamoli da smanje protok goriva u Renaultov motor.

“Ne znam. Možda bi dva senzora trebalo staviti na različita mjesta pa bi uzeli prosječnu vrijednost kako bi se smanjio rizik krivih očitanja”, odgovorio je šef momčadi Christian Horner.

Izvor: GP1.hr