Vijesti

Red Dot Design nagrada za novi Volvov sustav povezivosti

Žiri sastavljen od međunarodnih dizajnera i stručnjaka za dizajn, nagradio je novi Volvo Sensus Connected Touch sustav prestižnom 2013 Red Dot nagradom za dizajn. Inovativni sustav nudi vlasnicima Volvo automobila brojne mogućnosti, među kojima je i prvi na svijetu glasovno aktiviran spoj na Spotify, integriran u automobil.

“Naša rješenja za povezivanje unutar automobila stvorena su kako bi vožnju učinla ugodnijom i sigurnijom. Red Dot Design Award potvrđuje da ovaj pristup intuitivnom, ljudski orijentiranom korisničkom iskustvu ispunjava potrebe modernih vlasnika automobila koji i tijekom vožnje žele ostati povezani s vanjskim svijetom. Predstavljanje Sensus Connected Touch sustava otvara put većem, tvornički ugrađenom ekranu osjetljivom na dodir, koji će biti dio paketa zabave i informiranja u potpuno novom Volvu XC90, modelu koji stiže na tržište u 2014. godini,” istaknuo je Alain Visser, stariji dopredsjednik odjela za marketing, prodaju i brigu o kupcima pri Volvo Car grupaciji.

Sensus Connected Touch je naziv koji Volvo koristi za HMI (Human Machine Interface) sustav povezivanja, a dio je dodatnih opcija koje se ugrađuju u vozilo. Dostupan je u svim novim Volvo modelima (V40, V40 Cross Country, S60, V60, XC60, V70, XC70 i S80), a moći će se naknadno ugraditi i u rabljena vozila od modelske 2011. godine, koja imaju Sensus sustav zabave i informiranja sa 7-inčnim ekranom. Novi sustav pretvara 7-inčni ekran u vrhunski zaslon osjetljiv na dodir, a može se koristiti i s rukavicama na rukama, što je svjetski novitet.