Vijesti

Redizajniran Audi A7 Sportback

Audi A7Kada je model A7 Sportback prvi put predstavljen 2010. godine, Audi je već postavljao nove standarde automobilskog dizajna prihvaćajući atletsku estetiku i eleganciju u velikom stilu. Njegov dugački poklopac motora, sportski C-nosači i oštro odrezan stražnji kraj stvaraju iznimno dinamičan utisak. Ova, redizajnirana izvedba modela s pet vrata i dužine 4,97 metara sada ima dodatne privlačne sportske značajke.

Najupečatljivije promjene mogu se naći na Singleframe prednjoj rešetki, odbojnicima, ispušnim cijevima i prednjim svjetlima. LED tehnologija sada je dio standardne opreme, dok se uz doplatu A7 može opremiti Matrix LED prednjim svjetlima, koja osvjetljavaju cestu na optimalan način bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. U kombinaciji s Matrix LED prednjim svjetlima, sprijeda su ugrađeni i dinamični pokazivači smjera, koji se u svim kombinacijama serijski ugrađuju u stražnji sklop svjetala.

Karoserija novog modela Audi A7 Sportback uglavnom je napravljena od aluminija i čelika visoke čvrstoće. Izuzetno je lagana i konstruirana za maksimalnu udobnost u smislu reduciranja buke. Prtljažnik, smješten ispod dugačkog električki upravljanog poklopca ima osnovni kapacitet od 535 litara. Kada se stražnja sjedala preklope, kapacitet raste na 1.390 litara.

Sportski stil vanjštine odražava se i u unutrašnjosti. Dominantni element je vodoravna linija koja zaokružuje vozača i suvozača. Prednja ploča odaje dojam lakoće i elegancije. Novi materijali u unutrašnjosti, uključujući dekorativne umetke u kombinacji aluminij/Beaufort orah te presvlake sjedala u Valcona koži, mogu se pohvaliti impresivnom završnom obradom. Paleta boja je redizajnirana te se sada i presvlake sjedala nude u čak pet opcija boja.

Novi Audi A7 Sportback nudi sigurnu i opuštajuću vožnju. Prednja se sjedala mogu opcijski opremiti sustavom provjetravanja i masaže, a kupac može izabrati jednu od četiri izvedbe sjedala. MMI radio upravljački sustav dio je standardne opreme, a kao dodatkom, može se opremiti s head-up display-om koji projicira sve bitne informacije na vjetrobran ispred vozača.

Audi nudi novi A7 Sportback s izborom od pet snažnih i učinkovitih motora: dva benzinska i tri dizelska. Njihova snaga kreće se od 160 kW (218 KS) do 245 kW (333 KS), i svi zadovoljavaju Euro 6 standard emisije ispušnih plinova.

Audi drive select dinamički sustav upravljanja dolazi kao dio standardne opreme. Opcije uključuju dinamički sustav upravljanja, dvije postavke sportskog ovjesa i prilagodljivi zračni ovjes, a na modelu S7 Sportback, zračni ovjes ima kruću postavku.

Sustavi pomoći vozaču – uključujući adaptive cruise control sa stop&go funkcijom, dodatno unaprijeđeni Night vision sustav i Audijev pre sense sigurnosni sustav detekcije sudara – također uključuju najnovije tehnologije. Audi side assist i Audi active lane assist djeluju zajednički kako bi promjene voznih traka bile još sigurnije.

Novi Audi A7 Sportback pojavit će se u salonima u jesen 2014.

Tags: /