sport

Renault ne želi ništa obećati u vezi Alonsa

Renault inzistira na tome da neće donijeti nikakva obećanja u vezi Fernanda Alonsa jer žele vozača koji će ostati s njima dulje vrijeme i provoditi njihov projekt.

Alonsove frustracije u McLaren-Hondi dovele su do glasina da se vraća u momčad s kojom je bio svjetski prvak 2005. i 2006. godine.

Ovakav rasplet imao bi smisla, ali Renaultov direktor Cyril Abiteboul misli da bi bilo pogrešno ostvariti dogovor i obećati nešto što nije moguće u 2018. godini.

“Ne želimo požurivati s odlukom, ne živimo u prošlosti,” rekao je Cyril.

“Počeo sam raditi u Formuli 1 kad su Flavio i Fernando bili zajedno u momčadi i jako sam emocionalan kad se sjetim tog vremena, ali stvari su se promijenile. Trebamo postavu koja će nam donijeti dobro u budućnosti.”

“Ne vjerujem da ćemo sljedeće godine biti u borbi za naslov. Upravo zbog toga trebamo vozača koji je spreman čekati, ali i vozača koji je spreman boriti se za prvenstvo.” – izjavio je Abiteboul.

Iako je Abiteboul oprezan s odabirom vozača, on zna da mu je potreban top vozač ako se Renault želi boriti za prvenstvo.

“Ne postoji vozač koji će nas vratiti na vrh. S obzirom na naš razvoj, nadam se da ćemo se vratiti u grupu najboljih u roku od dvije godine,” zaključio je Francuz.

Izvor: GP1.hr