sport

Renaultove ekipe još snažnije u Monaku

Renault sport F1

Renault vjeruje da bi tijekom VN Monaka ovog vikenda posao kojeg su obavili zajedno s dobavljačem goriva Totalom trebao rezultirati s dodatnih 10 konjskih snaga za ekipe koje koriste njihove motore. Francuski proizvođač imao je teško razdoblje prije početka sezone ali su zahvaljujući Red Bullu ostvarili dva podija do sada, u Maleziji i Španjolskoj.

“Monako je jedna od rijetkih staza u kalendaru gdje maksimalna snaga nije od velike važnosti. Manje od 30 sekundi – ili manje od četvrtine kruga, toliko se vozi punim gasom što naglasak stavlja na vozna svojstva”, rekao je Renaultov voditelj trkaćih operacija Remi Taffin.

Taffin ne vjeruje da bi Renaultove momčadi trebale doći u Monako vjerujući da je treće mjesto najbolje što mogu ostvariti.

“Idemo u Monako u namjeri da isporučimo pogonsku jedinicu koja se može boriti za više od trećeg mjesta. Zahvaljujući uspješnom testu u Barceloni imamo još softverskih nadogradnji koje su dodatno unaprijedile vozna svojstva i pouzdanost sustava. Također smo radili s našim partnerom Totalom oko novog goriva koji bi trebalo dati oko 10 konjskih snaga više nego prije, značajno povećanje. Premda znamo da imamo tešku bitku mi smo spremni za izazov.”

Izvor: GP1.hr