sport

Ricciardo cilja na postolje

Daniel Ricciardo, Red Bull media

Daniel Ricciardo se nada da će vidjeti bar jedan Red Bull na postolju u nedjelju iako priznaje da će to biti izazov ove godine. Australac je rekao da Red Bull i Renault polako smanjuju zaostatak za vodećim Mercedesom ali da su ipak daleko od borbe u istim uvjetima.

“Radimo poboljšanja na motoru, zaostatak je velik, ali približavamo se malo po malo i nadamo se da ćemo uskoro doći blizu.”

Daniel je danas bio pola sekunde sporiji od Lewisa Hamiltona, te se slaže sa svojim momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom da Mercedes danas nije pokazao svoju pravu snagu.

“Sutra moramo vidjeti gdje su. Mislim da se zaostatak sada čini manjim. Volio bih reći da smo ih sustigli ali mislim da imaju još rezerve pa ćemo tek vidjeti gdje su. Imam osjećaj da će sutra biti još malo brži.”

Ostao je optimističan oko toga može li ostvariti plasman na postolju u nedjelju, a zadovoljan je i načinom kako se njegov bolid ponaša prema gumama.

“Prerano je predviđati. Mercedes će biti brz, a i Ferrari je danas izgledao brz. Bit će teško završiti s oba bolida na postolju. Ako to bude bio jedan, pogotovo ja, bit ću sretan. To nam je cilj ovog vikenda. Potrošnja guma je uvijek bila izazov na ovoj stazi, pogotovo s mekšim gumama i to s prednjom lijevom. Prvi zavoj je strašan, kao i zavoj broj 13, ali duži stintovi su nam izgledali dobro. Čini mi se da na mekšoj gumi možemo voziti više nego što smo očekivali, više i od ostalih. Bit će dobro ako budemo imali jedno zaustavljanje manje u utrci.”

Izvor: GP1.hr