sport

Ricciardo: Formula 1 raste u Americi

Daniel Ricciardo vjeruje da popularnost Formule 1 raste u Sjedinjenim Američkim Državama, ali smatra kako bi američki vozač još dodatno povećao interes.

VN SAD-a se održava u Austinu od 2012. godine i utrka se kroz godine etablirala kao čvrsti dio kalendara Formule 1. Međutim, nekoliko puta je došlo do nesigurnosti po pitanju financiranja staze zbog ekonomskih uvjeta same države.

Ricciardo vidi sličnosti trenutnog stanja Formule 1 u Americi sa nekadašnjim stanjem u Australiji dok se Mark Webber nije priključio na grid 2002. godine.

“Još uvijek su ispod Australije, Engleske i drugih, ali rastu, definitivno rastu. U prošle dvije godine možete vidjeti to. Ljudi sada znaju što je Formula 1,” rekao je Ricciardo za The Age.

“Pomalo to vidim kao Australiju prije uspješnih godina Marka Webbera. Fanovi utrkivanja su vjerojatno znali za F1 i za Marka i za dosta drugih vozača, ali ako ste prišli nekome na ulici, vjerojatno nisu previše znali. Možda Michaela Schumachera i Marka Webbera i to je to.

“Sumnjam da će F1 ikad biti kao NBA ili bejzbol, ali raste i interes je tu. To je super, ali znate, Amerikanci su sretni kada oni rade svoj posao. Uvijek možete proći ‘ispod radara’ kada ste tamo,” zaključio je Red Bullov vozač.

Alexander Rossi je posljednji Američki vozač koji se natjecao u Formuli 1. Rossi se utrkivao krajem 2015. godine za Manor, ali nije uspio dobiti mjesto u momčadi ove godine pa je prešao u IndyCar seriju.

Izvor: GP1.hr