sport

Ricciardo ne očekuje naslov prvaka

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo ne smatra da će ove sezone osvojiti naslov prvaka.

Prošle sezone, Ricciardo je završio kao treći u ukupnom poretku, iza Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga. Što se tiče ove godine, vjeruje da Mercedes i dalje ima veliku prednost pred ostalima, ali da je i Ferrari jako blizu njemačkoj momčadi.

Australac predviđa kako mijenjanje pravila neće utjecat na dominaciju Mercedesa i ove sezone, ali tvrdi da će Red Bull biti unutar pola sekunde iza Mercedesa.

“Nadam se da ćemo biti dobri, ali teško je sad nagađati. Testiranje nije nikad prava slika, ali očekujem da će Ferrari i Mercedes biti brzi. Prošle sezone nisam osvojio naslov, ali sam svejedno bio sretan sa rezultatom. Bio sam prvi puta prvi u kvalifikacijama i osvojio prvo mjesto. Ako budem sada dao sve od sebe, bit ću sretan, a bit ću još sretniji sa titulom prvaka.”

“Moj cilj je da budem svjetski prvak i napravit ću sve što mogu da to ostvarim, ali ne očekujem to,” komentirao je Ricciardo.

Ricciardo sa Maxom Verstappenom tvori jednu od najboljih vozačkih postava na gridu. Suprotno od odnosa između Hamiltona i Rosberga, Ricciardo i Verstappen uživaju u međusobnom druženju.

“Očito da pokušavamo zadržati prijateljski i poslovni odnos što je više moguće,” našalio se Australac te dodao kako će uskoro dijeliti hotelsku sobu tijekomm vikenda.

“Bez sumnje da oboje želimo pobijediti i boriti se jedan protiv drugog, ali u isto vrijeme imamo momčad koja pokušava izgraditi brze bolide. Oni se oslanjaju na nas, ne samo da budemo što brži nego i da dajemo povratne informacije kako bi poboljšali i tehnologiju bolida.”

“Dvije glave su bolje nego jedna i znamo da jedino sebi možemo pomoći ako si međusobno pomažemo, jer će bolid onda biti brži, a mi ćemo imat veće šanse za pobjedu,” zaključio je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr