sport

Ricciardo: Pobijedio bi Hamiltona u istom bolidu

Red Bullov Daniel Ricciardo uvjeren je da bi pobijedio Lewisa Hamiltona kada bi bili momčadski kolege i vozili isti bolid.

Hamiltona su do sada momčadski kolege uspjeli pobijediti samo dva puta. Jenson Button 2012. imao je veći broj bodova od Lewisa, te ove godine kada je Nico Rosberg osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Ricciardo tvrdi da je produžetak ugovora s Red Bullom gotovo sigurna stvar, iako postoji upražnjeno mjesto u Mercedesu. Upitan misli li da bi u Mercedesu mogao pobijediti Hamiltona odgovorio je kratko i jasno:

“Apsolutno.”

”To je nešto što su me pitali već nekoliko puta, s kime bih volio voziti kao momčadski kolega. Lewis je uvijek bio taj kojega sam spomenuo. Mislim da je on najveći talent u Formuli 1, vodili bi jako velike borbe. I da, uvjeren sam da bi ga mogao pobijediti,” rekao je Daniel.

Na FIA-inoj dodjeli nagrada u Beču, Britanac je izjavio da je Ricciardo vozač koji je nasličniji njemu i kako se nada da će više vremena provoditi zajedno u 2017. Australac je rekao da se dobro slažu i poznaju, ali da je to daleko od bliskog prijateljstva.

”Nikad nije rekao ništa loše o meni. Uvijek je bio dobar prema meni, ali naravno da ima dana kada ne želi previše razgovarati. Jedan dan ćemo razgovarati, drugi dan nećemo i to je tako. Sigurno da sam stekao dosta prijatelja u F1, ali to nije glavni razlog zašto smo ovdje i ne očekujem od njega da me nazove u slobodno vrijeme, kao što ni on ne očekuje da ja njega nazovem. To je jednostavno tako,” dodao je Australac.

Izvor: GP1.hr