sport

Ricciardo: Rivali su napravili nešto bolje od Red Bulla

Red Bullov Daniel Ricciardo kaže kako su njihovi najveći rivali, Mercedes i Ferrari, napravili korak više u razvoju tijekom zimske stanke. Australac kaže da se to moglo vidjeti na VN Kine, gdje je Red Bull utrku završio sa više od 40 sekundi zaostatka za vodećim.

Iako se kvalificirao kao peti u Shanghaiju, Ricciardovo vrijeme bilo je 1.5 sekundi sporije od pole positiona Lewisa Hamiltona i 0.9 sekundi sporije od Kimija Raikkonena na četvrtom mjestu. Kišni uvjeti na stazi pogodovali su Red Bullu početkom utrke, pogotovo jer je Max Verstappen ‘preskočio’ pola grida u nekoliko krugova. Međutim, kada se staza počela sušiti, Red Bullov dvojac počeo se mučiti i zaostatak za vodećima sve je više rastao.

Daniel ističe kako Red Bull što prije mora pronaći nova tehnološka unapređenja da bi uhvatili priključak s vodećima. Australac isto tako dodaje da su vodeći možda bolje posložili filozofiju unutar cijele momčadi i organizacije.

”Očigledno je da nemamo to što oni imaju u ovom trenutku. Kažem to ovako bez ikakvog znanja o tehničkim dijelovima bolida i kako bi oni trebali izgledati. To nije moj posao, ali što god su oni to napravili jači su od nas trenutno. Znamo da imamo malo slabiju pogonsku jedinicu nekoliko stotinki, ali ne baš sekundu i pol.”

”Ne znam točno kako bi se izrazio, možda je njihova filozofija momčadi bolja od naše. Ali zasigurno su napravili nešto bolje od nas. Naš posao je otkriti koje je to područje gdje smo slabiji. Ako je to downforce, stražnji dio bolida, usisnici zraka, stražnje krilo, moramo to riješiti što prije,” zaključio je Ricciardo.

Daniel je utrku u Kini završio na četvrtom mjestu, dok je njegov momčadski kolega startao sa 16. mjesta i utrku završio kao trećeplasirani.

Izvor: GP1.hr