sport

Ricciardo: Želim se utrkivati s najboljom verzijom Sebastiana

Daniel Ricciardo; izvor: Red Bull media

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo prihvaća činjenicu da se ponekad mora maknuti momčadskom kolegi kao što prihvaća i obrnutu situaciju. Momčadske odredbe trenutno su vruća tema u momčadi svjetskih prvaka nakon posljednje utrke u Kini gdje su aktualnom prvaku Sebastianu Vettelu preko timskog radija rekli da oslobodi put Ricciardu. Australac je rekao kako se naredbe moraju slijediti.

“Nije lijepo kada vam kažu da ga propustite. Nije lijepo biti u tom sporijem bolidu, to je frustrirajuće. Ali naša je odgovornost poslušati naredbu osim ako mislimo da to uopće nema smisla, a onda se možemo pokušati boriti i objasniti odluku. Momčad na pitwallu radi izračune tijekom utrke i morate poštovati ono što kažu”, rekao je Daniel za list West Australian.

Iako je učinio dobar posao na početku sezone, Ricciardo misli da će Vettel opet biti jak te da očekuje borbu.

“Rekli smo jedan drugome da se želimo utrkivati. Želim se natjecati s najboljom verzijom Sebastiana a on se želi natjecati s najboljom verzijom mene. Na kraju dana obojica ćemo poštovati jedan drugoga, bez obzira na to tko bude onaj koji je obavio bolji posao. Ako Sebastian odradi bolji posao ove godine, to mi se neće svidjeti, ali ću definitivno poštovati njega i njegov rezultat te ću mu čestitati. Mislim da je to dvosmjerna ulica. Znamo što je fer borba i uživamo u tome”, dodao je Ricciardo.

Izvor: GP1.hr