Vijesti

Rimac Automobili predstavlja u Londonu električni bicikl Greyp G12

Na londonskom sajmu elegancije i prestižnih automobila Salon Privé, koji se održava od 4. do 6. rujna, svijetu se po prvi puta pokazuje Greyp G12, električni bicikl visokih performansi, proizvod umova zaslužnih za najbrži električni superautomobil.

“Naš cilj bio je iskustva naše vrhunske tehnologije, u osnovi razvijene za superautomobile, učiniti dostupnima širem krugu korisnika,”, izjavio je Mate Rimac, izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes.

Greyp G12 konstruran je kako bi kombinirao najbolje od oba svijeta, motocikla i bicikla. S impresivnim performansama za električni bicikl (maksimalna brizna od 65 km/h i domet od 120 km bez pedaliranja) Greyp pruža pravi užitak u vožnji. Za punjenje baterije ,putem standardne utičnice 220 V, od 0 do 100% potrebno je samo 80 min.

Greyp G12 zadovoljava sve standarde za cestovna vozila, a za pokretanje umjesto ključa koristi prepoznavanje otiska prsta, čime je dodatno zaštićen od krađe.

Ideja za proizvodnju električnog bicikla visokih performansi nastala je 2010. godine, kada se Zvonimir Sučić, poznati dizajner električnih bicikala i motocikala visokih performansi priključio tvrtki Rimac Automobili. Zvonimir proizvodi električne bicikle od 2001. godine, u svojoj garaži, uz pomoć nekolicine prijatelja, kao hobi. Njegov prvi proizvodni model Greyborg, isporučen je u 27 zemalja, iako je ostao na nivou hobija. Mati Rimcu se svidio dizajn Zvonimirovih bicikala, ali ne i tehnologija pogonskog sklopa pa su Mate, Zvonimir i Adriano (dizajner automobila), zajedno s još 6 inženjera tvrtke Rimac Automobili krenuli u stvaranje potpuno novog proizvoda.

Tako je nastao Greyp G12, kao ukupno 12. električni bicikl u Zvonimirovoj dizajnerskoj povijesti.