sport

Rosberg: Htio sam Alonsa kao zamjenu

Aktualni svjetski prvak i bivši vozač Mercedesa, Nico Rosberg, priznao je kako je od svoje momčadi očekivao da na njegovo mjesto za 2017. godinu smjeste Fernanda Alonsa.

Nijemac je šokirao svijet odlukom o povlačenju iz Formule 1 samo nekoliko dana nakon osvajanja svog prvog naslova svjetskog prvaka. Iako je Alonso bio jedan od kandidata, uz Pascala Wehrleina, njemačka momčad se odlučila za Williamsovog Valtterija Bottasa.

U razgovoru za španjolsku Marcu, Rosberg je priznao kako je imao želja što se tiče nove Mercedesove akvizicije.

“OK, sad kada sam samo navijač, vrlo lako je odgovoriti na to pitanje. Svi kažu Alonso, a to kažem i ja. Ponajviše zbog toga jer bi onda to bio vatromet s Hamiltonom. Gledano s navijačke strane, bilo bi lijepo vidjeti te iskre, ali s momčadske strane baš i ne bi bilo lijepo. Zato su pronašli sjajno rješenje.”

“Bottas je brz i pobijedio je Massu tri puta baš kao što ga je i Alonso pobijedio. Bottas može biti jako dobar. Naravno, Hamilton će biti na jako, jako visokoj razini i bit će teško pobijediti ga. Ali pokazao sam da je moguće,” rekao je Rosberg.

Iako kaže kako bi volio gledati Alonsa u Mercedesu, Rosberg kaže kako dobro poznaje svoju momčad i ne može zamisliti takav potez Mercedesa. Ono što može zamisliti je još jedna sjajna godina za ‘srebrne strijele’.

“Mercedes je favorit. Mi smo trostruki svjetski prvaci. Iako postoje opasne momčadi poput Red Bulla. Adrian Newey i nova pravila su kombinacija koja je bila uspješna u prošlosti, a čuo sam i da se u potpunosti vratio momčadi,” dodao je svjetski prvak.

Izvor: GP1.hr