sport

Rosberg: Nevjerojatan je osjećaj pobijediti Hamiltona

Nico Rosberg nakon utrke je u vrlo emotivnom razgovoru s novinarima rekao da je poseban osjećaj pobijediti vozača kao što je Lewis Hamilton. Mercedesov dvojac poznaje se vrlo dobro još iz tinejdžerskih dana, kada su bili momčadski kolege u karting momčadi. U 2013. opet su postali momčadski kolege i veliki rivali.

Nijemac se prošle dvije godine žestoko borio za naslov svjetskog prvaka, ali Britanac ga je uvijek uspijevao pobijediti.

”Imam osjećaj da se utrkujemo oduvijek, uvijek me je uspijevao pobijediti još od vremena kad smo se kao djeca utrkivali u kartingu. On je nevjerojatan vozač i definitivno jedan od najboljih u povijesti. Vrlo je poseban osjećaj pobijediti takvog vozača pa je osjećaj zadovoljstva još veći za mene. Uzeo sam mu naslov svjetskog prvaka što je fenomenalno,” rekao je Nijemac.

Od 2013. Hamilton je u svakoj sezoni ostvarivao veći broj bodova, uključujući i dva naslova prvaka 2014 i 2015. Britanac je i ove godine ostvario veći broj pobjeda i najboljih startnih pozicija, ali samo se bodovi računaju. Nijemac tvrdi da nikad nije odustao i izgubio vjeru u svoje mogućnosti. Kaže kako je ključni trenutak za njega bio u Austinu prošle godine, kada je svojom greškom izgubio naslov prvaka te je nakon utrke ljutito bacio kapu na Lewisa.

”Austin je bio najgore iskustvo za mene i rekao sam da ne želim to nikad više doživiti. I onda sam pobijedio sedam utrka u nizu. To je bilo vrlo bitno za mene i za osvajanje ovogodišnjeg naslova. Jako sam puno radio na fokusiranju i to mi je pomoglo. Jako je teško ostati fokusiran cijelu godinu i za to treba puno žrtvovanja. Sada ću se napokon odmoriti i pošteno ovo proslavit,” dodao je Rosberg.

Izvor: GP1.hr