sport

Rosberg: Ovo mi je bila najuzbudljivija utrka u karijeri

By Vedran Kristić

Rosberg, izvor: Mercedes media

Iako je priznao da nije nimalo zadovoljan što je završio drugi iza svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, Nico Rosberg je prvu noćnu utrku u Bahreinu opisao kao najuzbudljiviju u svojoj karijeri. Prvo mjesto je na startu utrke izgubio od Hamiltona, ali je nakon toga u par navrata pokušao vratiti izgubljenu poziciju. Najbliži tome je bio kada je, nakon povlačenja sigurnosnog automobila, imao prednost mekanih guma, ali Hamilton je zadržao vodeću poziciju i na kraju pobijedio.

“Naravno da sam jako razočaran. Bio sam brži od Hamiltona danas a nisam ga mogao prestići. Ali ne možemo reći da je utrka bila dosadna, bila je žestoka, agresivna i puna bitki. Bilo je vrlo blizu. Nekoliko puta sam pomislio kako ga imam ali onda je opet prošao pokraj mene. Stvarno ne volim završavati kao drugi ali ovo je definitivno bila najuzbudljivija utrka cijele moje karijere”, rekao je Nijemac novinarima u Sakhiru.

Rosberg je ipak ostao pozitivan jer je još uvijek prvi u poretku te je obećao pobjedu u Kini.

“Jaki smo i lijepo je imati mogućnost pobijediti na svakoj utrci. Ne smijem zaboraviti da sam i dalje vodeći u prvenstvu s 11 bodova. Idući put pobjeđujem!”

Izvor: GP1.hr