sport

Rosberg pod istragom

Nico Rosberg; izvor: Mercedes media

Pole position Nice Rosberga na današnjim kvalifikacijama za VN Monaka je pod istragom nakon što je Nijemac napravio pogrešku te produžio u izletnu zonu zavoja Mirabeau i tako uzrokovao žutu zastavu pred kraj kvalifikacija. Njegov momčadski kolega Lewis Hamilton kaže da bi osvojio pole position da nije bilo tog incidenta jer je bio par stotinki brži od svog momčadskog kolege u prvom sektoru. Iako je Rosberg odmah nakon kvalifikacija rekao da je jednostavno napravio pogrešku suci nisu sigurni je li Nijemac to učinio namjerno ili ne.

“U zadnjem krugu sam znao da će to biti dobro vrijeme, bio sam brži dvije stotinke. Bio sam u svom brzom krugu ali pretpostavljam da to nije važno”, rekao je Hamilton nakon kvalifikacija.

Suci su pozvali Rosberga na razgovor kako bi ustanovili je li bilo kakve namjere da spriječi Hamiltona u postavljanju vremena koje bi možda Rosbergu oduzelo pole position. Prije toga, Nico Rosberg se ispričao svom momčadskom kolegi. Na konferenciji za novinare nakon kvalifikacija Rosberg je rekao:

“Žao mi je što se to dogodilo Lewisu. Nisam znao gdje je točno on bio. To nije dobro ali tako je kako je…”

Izvor: GP1.hr