sport

Rosberg: Pritisak je bio ogroman nakon Suzuke

Nico Rosberg priznaje da je počeo osjećati veliki pritisak nakon pobjede u Suzuki na VN Japana. Bila je to njegova deveta i posljednja pobjeda u sezoni, a nakon te pobjede imao je prednost od 33 boda. Do kraja sezone bilo su mu je dovoljna sva druga mjesta kako bi uzeo titulu prvaka.

”Pritisak počinje kada shvatite da je titula u vašim rukama, a to je za mene bilo nakon Suzuke. Ovo je zasigurno bila moja najbolja sezona i odvezao sam neke najbolje utrke u mojoj karijeri. Zadnjih nekoliko utrka nije to bio onaj ‘pravi Nico’ jer me pritisak dosta usporio, ali drago mi je što sam izdržao do kraja,” rekao je Rosberg.

Nijemac je ove sezone koristio pristup ‘utrka za utrkom’ što se pokazalo uspješnim za njega. Priznaje da je bilo vrlo teško i da se mučio posljednjih nekoliko utrka s pritiskom, pogotovo jer Lewis Hamilton nije imao što za izgubiti.

”U posljednjih nekoliko utrka vidjeli smo Lewisa u najboljem izdanju do sad jer nije imao nikakvog pritiska. Bio je super motiviran, super koncentriran i radio je više nego ikad prije. Ja sam imao veći pritisak od njega jer sam bio u vodstvu, imao sam što za izgubiti. To mi je definitvno otežavalo sve, ali sretan sam kako je sve završilo,” izjavio je Nico.

Izvor: GP1.hr