sport

Rosberg se nada dobroj utrci

Nico Rosberg; izvor: Mercedes media

Nico Rosberg rekao je da je imao problema s kočnicama tijekom kvalifikacija, a na njegovu vožnju bitno su utjecali i podaci na zaslonu upravljača koji nisu bili točni, zbog kojih je Nijemac pritiskao više nego što je trebao, napravio grešku te se na kraju plasirao na četvrto mjesto.

“Imao sam neočekivano blokiranje prednjih kotača, ne znam zašto se to dogodilo. To je bilo u zavoju 14, do tada je sve bilo dobro. I na kraju, vrijeme na zaslonu je pokazivalo da sam dvije desetinke sporiji od referentnog vremena. S obzirom na to, odlučio sam riskirati u zadnjem zavoju jer sam ionako bio sporiji, što je na kraju uzrokovalo moje izlijetanje. Čudno, te informacije su inače pouzdane pa im vjerujem ali ovaj puta je bilo krivo. Prije zadnjeg zavoja bio sam 6 desetinki brži”, rekao je Rosberg.

Nico će startati iza oba Red Bulla pa se nada da će mu prednost koju ima Mercedesova pogonska jedinica pomoći u borbi s Vettelom i Ricciardom. Osim toga, i trošenje guma, pogotovo prednje lijeve, bit će veliki faktor u utrci.

“S obzirom na brzinu koju imam, nadam se da ću proći kraj njih nekako. Neki će se s gumama mučiti više od ostalih. Imao sam dobar petak tako da sam siguran u dobar rezultat.”

Izvor: GP1.hr