sport

Rosberg: Sljedeća faza natjecanja počinje

Nico Rosberg, Mercedes media

Nico Rosberg jedva čeka utrku u Španjolskoj koju, kako kaže, poznaje gotovo najbolje od svih staza u kalendaru. Prošle je godine na Catalunyi osvojio pole position, no zbog loše forme bolida u utrci, pao je u poretku te utrku završio na 6. mjestu. Ovogodišnja forma Mercedesa je zastrašujuća, i ne izgleda da bi ih nešto moglo omesti u pohodu na 5. pobjedu u nizu, pitanje je samo hoće li to biti Rosberg ili Hamilton.

“VN Španjolske će biti prva na europskom tlu nakon četiri uzbudljive utrke. Ovo je dio gdje počinje sljedeća faza natjecanja, a na svijetu vjerojatno ne postoji staza koju poznajem bolje od Circuit de Catalunya. Pamtim i neke lijepe trenutke s ove staze, kao što su osvojeni pole position prošle godine, na kojem ću, nadam se, biti i ove sezone. Ovo je trenutak kada ćemo vidjeti gdje se tko nalazi po pitanju performansi. Sve su momčadi naporno radile u ovoj pauzi kako bi donijeli što bolje dijelove za bolid. Nadam se da će utrka biti uzbudljiva za fanove Formule 1.”

Nico Rosberg se nakon četiri odvožene utrke nalazi na čelnoj poziciji u ukupnom poretku, te ima četiri boda više od drugoplasiranog Hamiltona.

Izvor: GP1.hr