sport

Rosberg tvrdi kako pole position u Meksiku nije ključan

Nico Rosberg smatra kako činjenica što u utrku neće krenuti s prve startne pozicije ne mora biti presudna za VN Meksika.

Nijemac će startati iz prvoga reda, tik iza Lewisa Hamiltona i to u utrci koju karakterizira upravo najveća udaljenost od startne linije do samog ulaska u prvi zavoj.

“Nisam sretan zbog propuštenog pole-a, ali startati s druge pozicije na ovoj stazi također nije loše.”, rekao je Rosberg. “Budući da je startno – ciljna ravnina prilično duga otvoreno je i više mogućnosti. A i nekoliko smo puta ove sezone vidjeli kako pole position ne mora biti odlučujuć.”

Vodeći u prvenstvu je, za razliku od svog momčadskog kolege, cijeli vikend pokazivao teškoće u postizanju optimalnog tempa, konstantno zaostajući oko četiri desetinke za Hamiltonom.

Nakon prvog izlaska u Q3 na „uobičajenih” četiri desetinke zaostatka dodao je još jednu, što ga je pozicioniralo na četvrto mjesto, iza oba Red Bulla.

Tek je u drugom i finalnom pokušaju sastavio krug dovoljno dobar za prvi startni red, ali i dalje četvrtinu sekunde iza Hamiltona.

“Ovoga vikenda trebalo mi je nešto više vremena da uhvatim svoj ritam. Po završetku kvalifikacija osjećao sam se prilično zadovoljan bolidom i načinom na koji sam odradio posljednji krug. Ali, Lewis je uspio biti nešto brži”, dodao je Rosberg.

Pojavile su se glasine kako su u Mercedesu odlučili “sačuvati” Rosbergov motor u situacijama za koje procjenjuju da optimalne performanse nisu nužne, i to kako bi se do kraja sezone osigurali od kazni zbog eventualnih promjena.

Momčadski kolega Hamilton, zbog dodatnih zamjena koje je napravio na motoru još u Spa, do završetka sezone ne očekuje poteškoće po tom pitanju te mu u skladu s time ovakva ograničenja ne bi bila potrebna.

Izvor: GP1.hr