sport

Ross Brawn negira glasine o mjestu u Formuli 1

Bivši šef Mercedesa Ross Brawn, oglasio se na nedavne tvrdnje o njegovom ponovnom ulasku u Formulu 1 nakon što je Liberty Media postala novim vlasnikom.

Brawn je rekao da se bavi savjetovanjem za grupaciju, što je navelo da će postati novim šefom, ali nije dobio konkretnu ponudu za taj posao.

Liberty Media kupila je 18,7% udjela Formule 1 u vrijednosti 746 milijuna dolara, što je dovelo do stopostotnog preuzimanja dionica Delta Topco.

“Liberty Media nema još dovoljno iskustva u tom poslu da bi se obvezao za nju,” rekao je Brawn koji je napustio Mercedes netom prije početka dominacije momčadi.

“Savjetujem ih da bolje razumiju Formulu 1, ali to je sve,” dodao je.

Njemački Auto Bild je izvjestio da je Brawn postavljen da nadgleda tehničke i sportske elemente, ali on je sam naglasio da to i dalje ovisi o Berniju Ecclestoneu.

Ecclestone je zadržao svoju ulogu u Formuli 1, a novi izvršni direktor Chase Carey je naveo da će ga zadržati još tri godine.

Brawn je bio aktivan u Formuli 1 od 1992. do 2013. godine, osvajajući svjetska prvenstva sa Michaelom Schumacherom u Benettonu, a kasnije i u Ferrariju.

Kada se Honda povukla 2009. godine, osnovao je vlastitu momčad pod nazivom Brawn GP s kojom je osvojio i naslov prvaka. Na kraju sezone, momčad je preuzeo Mercedes, a Brawn je ostao vođa momčadi.

Izvor: GP1.hr