sport

Russell: Spreman sam voziti za Mercedes

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, ima važeći ugovor za sljedeću sezonu u njemačkom timu, dok je njegov momčadski kolega Valtteri Bottas trenutno bez osiguranog mjesta za sljedeću godinu. Kako je Bottas i ove godine, nakon sjajnog početka sezone, u sjeni Hamiltona, sve više se spominje kako mu Mercedes neće ponuditi novi ugovor.

Vozač Williamsa, George Russell, smatra kako je spreman voziti za momčad poput Mercedesa, ako mu šef momčadi Toto Wolff ponudi priliku.

“Ako bi me Toto nazvao sutra i pitao jesam li spreman voziti za Mercedes, objeručke bih prihvatio tu ponudu. Neću se oslanjati na Valtterijeve loše utrke, nego ću u svaku utrku ulaziti sa ciljem da pokažem svoje najbolje mogućnosti.”

“Ako to ne bude dovoljno, dignut ću ruke i reći da nisam obavio dovoljno dobar posao. Trenutno sam u jako dobroj formi i maksimalno fokusiran za Williams, međutim tu sam ako me Mercedes bude zatrebao”, rekao je Britanac.

Vozač Williamsa vjeruje kako je prestigao Estebana Ocona i da je on sljedeći u nizu za promociju na mjesto u Mercedesu.

“Mercedes mi je svaki put zadao neki cilj. Ostvario sam svaki od njih te sam za to bio nagrađen. Vjerujem da nema razloga zašto ne bih dobio priliku. Samo pogledajte Maxa Verstappena i Charlesa Leclerca te kakav dobar posao odrađuju u svojim ekipama”, završio je Russell.

Izvor: GP1.hr