sport

Sainz kažnjen s tri mjesta na gridu za VN Rusije

Carlos Sainz dobio je kaznu od tri mjesta na gridu za utrku na VN Rusije u Sochiju. Španjolac će startat tri mjesta niže od onoga na koje se kvalificira. Suci su Sainza proglasili krivim u incidentu s Williamsovim Lanceom Strollom, nakon sudara u prvom zavoju u 13. krugu utrke za VN Bahreina.

”Suci su saslušali Carlosa Sainza, vozača bolida broj 55, Lancea Strolla, vozača bolida broj 18 i predstavnike obje momčadi. Nakon pregledanih video snimki incidenta, suci su objasnili kako je bolid broj 18 bio na normalnoj trkaćoj putanji, dok je bolid broj 55 napuštajući boks napravio vrlo optimističan pokušaj prolaženja pored bolida broj 18.”

”Suci su odlučili da je vozač bolida broj 55 (Carlos Sainz) kriv za sudar u skladu s pravilima FIA Formula 1 Sporting Regulations,” stoji u službenom priopćenju FIA-e.

Sainz je isto tako dobio dva kaznena boda. Španjolac ih sada ima ukupno sedam u periodu od 12 mjeseci.

Mišljenja su vrlo podijeljena oko ovog incidenta, dok jedni krive Sainza i njegov opitimističan pokušaj uletavanja u zavoj, drugi krive Strolla. Kanađanin je nakon utrke i sam izjavio kako je vidio Španjolca u retrovizoru 60 metara prije kočenja.

Izvor: GP1.hr