sport

Sainz: Mercedesove postavke motora daju prednost Williamsu

Toro Rossov vozač, Carlos Sainz, vjeruje da postavke Mercedesovog motora imaju ključnu ulogu za Williamsovu prednost nad momčadima u sredini poretka. Iako je Toro Rosso trenutno četvrta momčad u ukupnom poretku, Španjolac tvrdi da je Williams trenutno brža momčad od njih kako u kvalifikacijama tako i u utrci.

Sainz kaže da je jedan od ključnih faktora postavka Mercedesovog motora kojom mogu ‘odvrnuti’ motor i osloboditi još više snage, pogotovo subotom u kvalifikacijama u Q3. Španjolac kaže kako Williams ima određenu prednost u kvalifikacijama, ali uspjevaju ju nadoknadit u utrci.

”Nije veliki zaostatak. Mislim da u kvalifikacija imaju tri desetinke sekunde prednosti, ali u utrci mi to nadoknadimo. Oni imaju taj Mercedesov mod da u kvalifikacijama jednostavno odvrnu motor i postanu brži. To nitko ne razumije kako to Mercedes radi.”

”Možete vidjeti kako Lewis Hamilton to radi, u Q3 jednostavno odvrne motor i postane puno brži . Mislim da tu mogućnost ima i Williams. Ali mislim da se u utrci možemo nositi s Williamsom iako su malo brži,” rekao je Sainz.

Iako Williams djeluje kao najbrža momčad trenutno iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla, mladi Španjolac misli da će borba za sredinu poretka biti do samoga kraja sezone.

”Poredak u sredini će se mijenjati iz utrke u utrku, siguran sam u to. Imam osjećaj da je Williams najbrži u sredini poretka, u utrci i kvalifikacijama. Tu su još Haas, Renault i Force India. Nevjerojatno smo izjednačeni i vrlo je uzbudljivo, pogotovo u kvalifikacijam gdje dvije desetinke sekunde znače i po nekoliko mjesta na gridu.”

”Uživam ove sezone u borbi s vrlo talentiranim momcima u sredini poretka. Mercedes, Ferrari i Red Bull vode svoju bitku, a iza njihovih leđa vrlo je zanimljivo. Vrlo sam sretan i motiviran za ovu borbu,” dodao je Toro Rossov vozač.

Izvor: GP1.hr